Kliederkerk

Kliederkerk Alblasserdam

Op zondag 31 oktober van 12.00-14.00 (binnenlopen vanaf 11.45 uur) is er in de Havenkerk de eerste Kliederkerk Alblasserdam (samenwerking tussen de Elthetokerk en wijkgemeente De Brug)! We gaan het verhaal van Abraham met elkaar ontdekken. Kliederkerk is voor kinderen van 0-12 jaar met hun (groot)ouders/verzorgers.

Wat is Kliederkerk?              Het eerste uur is het ontdek-uur. Op allerlei manieren verkennen we een bijbelverhaal, kris kras door de Havenkerk heen zijn verschillende dingen te doen. Loop er langs, laat de kinderen kiezen en ga lekker aan de slag! Ook mensen zonder kinderen zijn welkom. Of opa’s en oma’s. Ga ergens bij zitten, en help elkaar iets moois te maken. En help elkaar zo spelenderwijs iets van het thema te ontdekken!

Het volgende uur begint met een korte viering. Een kerkdienstje dus. Het bijbel verhaal wordt verteld, we zingen en bidden.

En dan… samen eten! Onze kliederkerk-hulptroepen bereiden een maaltijd voor, daar hoef je dus niet meer voor te zorgen thuis.

Voor wie is Kliederkerk?       Voor iedereen die samen wil zoeken naar bijbel verhalen, geloof, Jezus en God. We richten ons qua niveau op kinderen van 0 tot 12. Voor de kinderen van 0-4 is er een aparte ruimte ingericht, maar ze mogen ook meedoen met oudere broers/zussen! En… we doen het samen. Volwassenen mogen meespelen, meewerken, meehelpen, meevieren en mee-eten!

Mag ik zomaar binnenlopen?                  Ja! Óf je bij een kerk hoort of bij welke kerk je hoort, maakt niet uit. Hoe oud je bent ook niet. En of je alleen komt of met z’n tienen ook niet. Welkom!

Kliederkerk is ook gratis, je mag gewoon mee komen doen. Maar je snapt dat het wel geld kost om kliederkerk te organiseren. Daarom staat er bij de uitgang een spaarpot om iets in te doen, als je wilt.

Mocht je vragen hebben: je kunt mailen of appen/bellen naar ds. Hester Radstake, radstake@elthetokerk.nl, 06 82322909 of ds. Carol van Wieren, wiere322@planet.nl, 078 6473783

De allerbeste manier om meer te weten te komen is natuurlijk een keer mee komen doen. Tot dan!