Elan Ontmoetingen

ELAN ontmoetingen

ELAN staat voor ‘ELtheto Anders’, een zondagse viering of ontmoeting, anders dan anders. Ook dit seizoen hebben we ELAN-ontmoetingen gepland, waarvan een aantal ’s middags en een aantal ’s morgens:

Op zondagmiddag 3 november 2019 om 15.00 uur komt Kees Posthumus een voorstelling houden in de Elthetokerk. Deze middag wordt mede georganiseerd door de Ontmoetingskerk en de Havenkerk. In het kader van het jaarthema van de Protestantse Kerk in Nederland -een goed verhaal- heeft Posthumus een voorstelling gemaakt ‘Dwars door de bijbel’.  Tientallen korte verhalen uit Oude en Nieuwe Testament worden vroom en vrolijk en op Posthumus’ geheel eigen wijze opnieuw verteld. De toegang is gratis, wel is er een uitgangscollecte ter bestrijding van de kosten. Na afloop kunt u elkaar ontmoeten met koffie/thee.

Zondagmiddag 15 december 2019 om 16.00 uur zal er weer een kerstzangdienst plaatsvinden. Vooraf kan iedereen advents- en/of kerstliederen aandragen die hij of zij graag weer eens wil zingen. Dat kan uit het huidige liedboek zijn, maar mag ook uit het vorige liedboek of een andere liedbundel. We proberen zoveel mogelijk liederen een plek te geven in de dienst en wisselen de liederen af door gedichten, gebed en muziek.

Op zondagmorgen 2 februari 2020 om 10.00 uur komt Nienke den Ouden (dochter van Peter van den Berg) samen met haar muziekgroep ‘Testify’ meewerken aan de ELAN-viering. De groep, voortgekomen uit een jeugdband in Nieuw-Lekkerland, bestaat uit violen, harp, trompet, drum, saxofoon, ukelele en zang (in wisselende samenstellingen). Testify zal zowel (christelijke) liederen waarbij meegezongen kan worden als instrumentale muziek laten horen. De muziek zal afgewisseld worden door gedichten, gebeden, teksten.

Zondagmiddag 22 maart 2020 om 16.00 uur is er een zangdienst met veertigdagen- en paasliederen met als thema ‘Jij die mij aankijkt’ (= thema van de veertigdagentijd). Liederen kunnen in de voorafgaande weken aangedragen worden en kunnen uit diverse liedbundels komen. De liederen worden afgewisseld door beeld, gedichten, muziek.

Op zondag 14 juni om 10.00 uur zal Rob Favier de ELAN-viering doen. Hij wordt wel de  ‘liedjes-dominee’ genoemd en staat bekend om zijn unieke en eigenzinnige manier van optreden. Een mengeling van liedjes en verhalen, de preek afgewisseld met liedjes, waarbij hij zijn publiek op humoristische wijze confronteert met zijn kijk op God, zichzelf en de mensen om hem heen. Zijn muziekstijl varieert van popsongs tot luisterliedjes tot cabaret of iets daar tussen in. Zijn teksten zijn poëtisch en staan vol taalkundige spitsvondigheid. Het belooft een bijzondere viering te worden!

Na de zomer, op 30 augustus 2020 om 16.00 uur is er een zangdienst met algemene liederen. Welk lied mist u op zondag in de kerk? Welk lied wilt u graag telkens maar weer zingen? Wat is uw mooiste lied? Zoveel mogelijk van de aangedragen liederen krijgen een plek in de dienst.